· 

Elopement met royal picknick in Oost-Vlaanderen

 Blogpost Maura & Tim

 

Dertig mei twintigtwintig. Dat zou de grote dag worden waarop Maura & Tim hun liefde voor elkaar verklaarden in het bijzijn van hun familie en geliefden. Dit deden ze ook op diezelfde datum, maar knus & enkel met z’n tweetjes.

 

Vorige zomer gaven ze officieel het ja-woord aan elkaar, nergens minder dan in het magische Gravensteen kasteel in het centrum van Gent. Deze dag was al een sprookje op zich: een ontroerende first look, gevolgd door een goedlachse fotosessie op de mooiste plekjes in Gent, een mooie ceremonie vol emoties met vrienden & familie, eindigend met een receptie in het kasteel waarbij iedereen zich kon vullen met lekkere hapjes.

 

Maar hierna was het uitkijken naar de échte, grote dag. Voor de wet trouwen moet vaak snel gaan, dus Maura & Tim wouden een uitgebreide, persoonlijke ceremonie op een andere dag waarbij achteraf rijkelijk gevierd kon worden.

Wat oorspronkelijk gepland stond in mei 2020, moest aangepast worden. Met de bijhorende emoties. Er werd een nieuwe datum geprikt in 2021, een jaartje uitstellen dus. Maar Tim vond dat ‘zijn Maura’ en zichzelf toch een speciale dag verdienden. De oorspronkelijke datum had ook al een emotionele waarde gekregen, dus kon deze niet zomaar voorbij gaan. Daarom kwam hij op het idee om op deze dag toch de ringen uit te wisselen, in het park van de trouwlocatie waar hun feest normaal zou doorgaan die dag. Deze mini-ceremonie zou gepaard gaan met een uitgebreide picknick & een fotosessie. De zon scheen fel en stond helemaal achter dit idee.

 

Toen ik het berichtje ontving met Tims idee, was ik helemaal in de wolken. Wat een prachtig idee! Het zou een geheim moeten geweest zijn voor Maura, maar voor de dag aanbrak had Tim het uit de doeken gedaan. Achteraf gezien niet zo’n slecht idee, want Maura begon spontaan gezellige spulletjes te verzamelen, trok een prachtige jurk aan en liet haar haar opsteken.

 

Doorheen de ochtend van 30.06.2020 kregen Maura & Tim allerlei familie & vrienden aan de deur die toch nog een cadeautje, bloemetje of lief woord wouden brengen. Maura besloot het boeketje dat ze kreeg van haar beste vriendin & getuige te bundelen en als bruidsboeket voor de dag te gebruiken.

 

Dingen lopen niet altijd als gepland. En dat is oké. Spontane & onvoorbereide gebeurtenissen zijn vaak diegene die ons het langste bij blijven. Maura & Tim zeiden de liefste woorden tegen elkaar, en enkel tegen elkaar. Volgend jaar zullen ze dit nog eens doen. Maar deze keer omringd door hun geliefden. Want zoals ze zeggen: derde keer, goeie keer.

 

 

Maura & Tim, ik voel me vereerd dat ik dit mooi moment mocht vastleggen, net zoals ik dat mocht doen een jaar geleden en zal doen over een jaartje. Want zeg nu eerlijk, wie heeft zoveel chance om driemaal hun liefde van de daken te kunnen schreeuwen? Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0