Hoe je toch kan trouwen in 2020!

De nieuwe maatregelen tegen de bestrijding van het Corona virus zijn duidelijk: huwelijken mogen eindelijk terug doorgaan met een maximaal aantal van 30 personen en met de nodige voorzorgen. Maar wat wij vooral horen is: HOERA, HUWELIJKEN MOGEN DOORGAAN!

 

2020 voorspelde een topjaar te worden om in te trouwen. Een mooi jaartal, bovendien makkelijk te onthouden, zorgde er voor dat vele leveranciers aan een recordtempo waren volgeboekt. Al deze enthousiaste en uitgebreide trouwfeesten worden nu bijna allemaal verzet naar 2021. Maar moet dat wel?

 

De COVID-19 crisis heeft een ontzettend grote impact gehad op onze maatschappij en waarschijnlijk met blijvende veranderingen. Ook in de trouwsector. Deze zomer zal het nog niet mogelijk zijn om met de hele familie en vriendengroep aanwezig te trouwen en te vieren. Maar is dit per se iets negatiefs? Deze crisis verschaft ons tijd om onze gebruiken in vraag te stellen en de traditionele manier eventueel te vervangen door een modernere manier die meer past bij deze tijden en mentaliteit.

 

Intiem trouwen en elopen wordt de nieuwe norm. “Wabliefteru?” hoor ik u denken. Awel he, ik zal het eens uitleggen.

 

 

 

 

Een intieme bruiloft is het ja-woord geven aan je partner met enkel een handvol getuigen die écht belangrijk zijn voor jullie. Hoe intiemer je het feest maakt, hoe meer jullie zelf zullen genieten. Veel koppels geven vaak achteraf toe dat de dag te druk was door het groot aantal gasten en ze hierdoor uitgeput werden. Dus je hoeft niet per se je bruiloft uit te stellen naar 2021, je kan een des te fijner en intiemere gebeurtenis hebben door het opgelegde maximaal aantal gasten.
Door alleen maar personen uit de nodigen die je nauw aan het hart liggen, krijg je ook enkel foto’s van mensen die belangrijk voor je zijn. Je vader betaalt misschien een deel van de kosten, maar wil je echt zijn collega’s de hand schudden op je trouwfeest?


Ook een elopement is een optie met de huidige maatregelen. Dat betekent dat jullie enkel met z’n twee trouwen en het wordt alsmaar populairder. Dit wordt vaak gedaan op een tropische locatie zoals een wit strand in Griekenland, het romantische stadscentrum van New York, tussen de wijngaarden in Italië, aan een meer tussen de bergtoppen in Zwitserland… Maar dat is deze zomer niet echt mogelijk. Maar in eigen land kan ook perfect een elopement plaatsvinden! Hebben jullie een favoriet plekje dat veel betekent voor jullie zoals een bos in de Ardennen, een pier aan de Vlaamse kust, een bankje langs de Schelde waar jullie elkaar vroeger ontmoetten? Deze locaties zijn ook uiterst geschikt voor een elopement dicht bij huis. Misschien is het deze zomer ook mogelijk om onze buurlanden te bezoeken. Dan zijn plekjes zoals Parijs, de stranden van Normandië, Amsterdam, het Zwarte Woud ook fantastische opties!

 

 

 

Maar waarom zou je enkel met je twee trouwen zonder gasten bij? Dit is perfect voor koppels die niet super graag in de spotlight staan, omringd door veel mensen. Ook gebeurt het vaak dat het kersverse echtpaar elkaar wat uit het oog verliest door de drukte van een traditioneel huwelijksfeest, maar tijdens een elopement is deze dag echt 200% voor jullie tweetjes! En je vult het dan ook in zoals je zelf wilt. Wil je graag een avontuurlijke hike doen op je trouwdag om met een mooi uitzicht een fles champagne te poppen? Mogelijk! Of liever een relaxte pic-nic met z’n tweetjes in een rustige heide? Ook goed! Liever jullie liefde aan elkaar verklaren en erna enkele uurtjes bergbeklimmen? Doe maar helemaal waar jullie zin in hebben!

Naast een trouwambtenaar, wordt vaak een foto- of videograaf meegenomen om de mooie momenten tussen jullie vast te leggen. Deze beelden zijn dan perfect om achteraf te tonen op een receptie of feest met familie en vrienden wanneer het terug mogelijk is (om toch nog de cadeautjes te ontvangen!)

Jullie dag draait tenslotte om jullie twee, dus waarom hem niet vieren met enkel jullie twee op 
een speciale locatie?

 

 

Een mooie optie die zeker ook niet over het hoofd mag gezien worden, is trouwen in het najaar. Dit wordt voor trouwleveranciers gezien als het laagseizoen, wat betekent dat er veel data vrij zijn en er minder ellebogenwerk bij komt kijken dan in het hoogseizoen. Een gezellige trouw in de herfst wanneer de natuur duizend kleuren vertoond, of tijdens de wintermaanden wanneer de gasten net iets dichter bij elkaar kruipen, supergezellig toch!

En eerlijk, je hebt evenveel kant op goed & slecht weer als in de zomermaanden in het tropische België.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0